Zprávy z fronty

14.08.2012 16:48

    Po ostudně dlouhé době jsem se konečně znovu dostala ke stránkám. Za tu dobu se toho samozřejmě stalo nemálo. Pokusím se shrnout aspoň to nejhlavnější (a pro doby příští přispívat častěji :-).

19.5.2012 jsme s Evey poprvé zkusili agility - tunel a navigaci na parkuru. Evelyn to šlo jako skvělě (jako ostatně všechno, když ví, že za to dostane patřičnou odměnu :), na konci dostala velkou pochvalu od paní cvičitelky.

16.-17.6. jsme navštívily výstavu Retriever klubu na Konopišti. Evelyn byla ve třídě "baby", tedy nejmladší věková kategorie, a posuzovali nás pan Dr. Ron W. James (v sobotu) a paní Becky Johnson (v neděli). Evey se na výstavě celkově moc líbilo, potkali jsme spoustu jiných tollerů, zaplavala si v řece a nechala se, jakožto bezkonkurenčně (fyzicky :) nejmenší štěně celé výstavy, obdivovat od náhodných kolemjdoucích. První den se nám dařilo, získaly jsme VN1, panu rozhodčímu se moc líbil Eveynčin projev a celková stavba, takže jsme postoupili do soutěže BIS baby, kde se hodnotí všechna nejlepší štěňata všech přítomných plemen z této kategorie naráz a vybírá se to "první". Tam Evey sice nevyhrála, ale zato sklidila cenu sympatie - v šílených vedrech a po celodenním čekání totiž neprojevila ani trochu únavy a narozdíl od ostatních štěňat po výstavním kruhu radostně poskakovala.

Další den už se nám tolik nedařilo - paní rozhodčí přišla Evey příliš drobná, a tak jsem získaly jenom N2. I tak byla ale moc milá a vyhrály jsme pěknou medaili. :-)

9.7. Evey z ničeho nic začala hárat. Sice jen slabě, cca tři dny, a pak přestala... ale první hárání to bylo. Teď už je z ní velká slečna.

29.7. jsme byly s kamarády Luckou, Honzou a jejich dcerou Sofií na procházce v Modřanské rokli. Sofie v té době slavila přesné tři měsíce, a tak se možná Evey rozhodla, že jí dá "dárek" - poprvé v životě dobrovolně plavala a to pro aportík. Od té doby se z ní stal už nefalšovaný aportér a vodní živel. :-)

    A na závěr jak Evey roste - podle zcela nepřesného vážení na domácí váze má cca 13kg. Podle jen o málo přesnějšího domácího měření kohoutkové výšky měří 43cm. To znamená, že i přes mou "hysterii" nejspíš dolní hranici standardu, co se výšky týče, překoná a já ji konečně budu moct přestat vykrmovat. :-)