Novinky, změny, dramata

16.08.2016 12:42

Dlouhou dobu jsem nenapsala žádné novinky. Nebylo to proto, že bych se míň věnovala Evelíně, samozřejmě. :-) Jenom se, jak už to bývá, na chvíli moje preference musely stočit od psaní na internety a chovu psů k studiu, diplomce, vztahům, stěhování, nové práci... a tak dál. Několikrát jsem tak byla nucená posunout termín plánovaného krytí až na, snad už finální, rok 2018.

Odsouvání krytí ale mělo i jiné důvodu. Evelyn se po prvním vrhu změnila - těžko říct, jestli se jí to v hlavě trochu pomíchalo nebo jestli prostě jenom plně dospěla - a začala se chovat výrazně ostřeji k ostatním psům, především fenám. Chvílemi jsou její projevy dominance natolik divoké, že hrozí, že může protistraně ublížit (vzhledem k své přirozené statečnosti si totiž vybírá výhradně menší a plašší kusy, než je ona sama). No a dokud se tohle Evelínino bláznění nevyřeší, nechci ji zbytečně zatěžovat březostí a následnou péčí o potomky. Neprospělo by to ani jí ani štěňatům.

Mezitím nám dělají velkou radost štěňátka z prvního vrhu. Kromě toho že, pokud víme, jsou všichna "štěňátka" šťastnými členy svých nových rodin (což je nejdůležitější :-), mají některá na kontě už pár větších úspěchů - ať už sportovních nebo výstavních. Aegon už se k tomu stal i hrdým otcem.

 

Prostě, i když byl poslední rok a půl velmi dramatický, rozhodně si není na co stěžovat. A už se těšíme, že zase bude dost času vrátit se ke sportu a výstavám!