Zprávy z bedýnky III

09.06.2014 21:59

    Dneska mají naše štěňátka přesně jeden měsíc. Z pterodaktylů se postupně staly piraně - začínají mít pěkně ostré zuby a začínám Evey opravdu obdivovat, že se alespoň párkrát za den uvolí je nakojit.
Zmenčené porce mléka ale štěňátkům nijak nevadí. V pojídání kaše už jsou profesionálové a několik dní úspěšně pracují i na další disciplíně, jedení granulí. Kromě svých vlastních štěněcích granulek, které jim poctivě máčíme, aby to s nimi měly pirani pro začátek snažší, ale milují především granule maminčiny. Sníst jednu je sice stojí přibližně tolik energie, kolik z ní můžou získat, očividně jim to ale nevadí. Přece jenom, v cizí mističce je vždycky líp než ve vlastní a jejich vlastní matka jim chodí ujídat taky. 

Největší novinka jsou u štěňátek hry - jakž takž je zkoušela už před týdnem, ale během té doby je hodně vypilovala. To teda až do té míry, že se nám v neděli poprvé popraly holky. Obsahovalo to překvapivě přesvědčivé vrčení a vrhání se na sebe předními tlapičkami. Stačilo ale aby do nich Evey strčila čumákem a hned toho nechaly. 

O víkendu nás navštívili budoucí majitelé. Pomazlili si štěňátka a dohodli jsme se, kam která piraňka poputuje. V současnosti už máme volného jenom jednoho pejska - modrého Aldora. Zájemci, kteří si ho měli vzít, na poslední chvíli odřekli. Takže buď najde nějaké jiné páníčky nebo zůstane s námi. :-)

Dneškem také všechna štěňátka přesáhla váhou jedno kilo, takže se už i Adso může počítat mezi velké kluky. No a na oslavu dostala společně s Evey dávku odčervovadla. Jako narozeninový dort prý nic moc. Jako vynahrazení jsme jim alespoň konečně umožnili téměř celý den běhat po pokoji nebo po balkóně. Už jsou dost velcí, aby si to dokázali správně užít. No a já jsem vždycky měla ráda vytírání... :-))