tolleří sobota

02.11.2014 17:58

1. 11. byla sobota naplněná psími akcemi. Přes den jsme měli naplánovanou mezinárodní výstavu v Praze a odpoledne potom procházku s dvěma Eveyinčinými syny - Theem a Akélou. 

Výstava dopadla nad očekávání dobře - v plánu bylo vystavit Thea a Evelyn. Bohužel kvůli kančí příhodě nebyla Evey zrovna ve výstavní kondici - má oholený celý bok, kus tlamy a pruh na pravé přední noze. Když už jsme ale na výstaviště doprovázeli Thea, rozhodli jsme se, že se přece jenom zkusíme zeptat, jestli by panu rozhodčímu nevadilo, kdybychom si v kruhu "zatrénovali". A dobře jsme udělali! Pan Hans Rosenberg nejen, že neměl problém Evey do kruhu pustit (i když nás varoval, že teda ale nemůžeme vyhrát, když Evey chybí srst skoro na půlce těla :-)), ale především byl zatím nejpečlivější a nejpříjemnější rozhodčí, jakého jsem kdy v kruhu potkala. Každého psa pečlivě prohmatal, v případě, že si nebyl jistý, ho i přeměřil v kohoutku, kruh ho klidně nechal oběhnout čtyřikrát, než si udělal názor. Na konci posouzení ještě osobně došel za vystavovatelem a řekl mu, co se mu na jeho psovi líbilo a co ne. My s Evey sice obdrželi "jenom" dobrou, přesto jsem z výstavy odcházela s velmi dobrým pocitem. :-) Panu rozhodčímu se velmi líbila Evelynčina technika pohybu a především její výraz - jako obvykle se při běhu smála, ocas měla nahoře a hezky sledovala, co po ní budu chtít dál. Vytkl jí ale kratší nohy a především "nízké sebevědomí" - když ji chtěl pohladit, opakovaně před ním uhýbala. S nohama nic udělat nemůžeme, ale na mazlivosti určitě zapracujeme. :-)

"pěkný samičí typ, trochu kratší v nohách, dobré držení těla, potřebuje být víc sebevědomá. pěkná hlava, dobrá ramena, dobrá srst, správná barva "

Theo pana rozhodčího nadchnul. V kruhu se předvedl profesionálně, vystupoval přiměřeně sebevědomě a navíc je to prostě krasavec od přírody. :-) A především bylo vidět, že takovému výkonu předcházela nemalá příprava - poklona Theovým páníčkům! Theo byl ve své skupině sám, známka VN1 ale nebyla samozřejmostí - pan Rosenberg rozhodně nedával první místa jenom za účast.

Odpoledne jsme vyrazili do Modřan na procházku s Akélou. Těžko říct, jestli se Aki a Theo poznali, ale trvalo jenom chvilku a hned spolu zase začali řádit. Zatím to vypadá, že kluci mají hlavy po mámě a nohy po tátovi. :-)